Hírek

  • Ez a hétvége legyen az anyáké - és a legjobb rántott csirkéé

    Ez a hétvége legyen az anyáké - és a legjobb rántott csirkéé

    2017. Május 03.
    Ha csak egy hétvége lesz az idén, amikor nem várod el az anyukádtól, hogy vasárnapi ebédet főzzön, akkor ez legyen az. Lepd meg inkább te egy jó kis húsleves, rántott hús, vargabéles kombinációval mondjuk nálunk, Zánkán. A jó ebédhez pedig nem nóta szól nálunk, hanem ajándék balatoni kilátást tudunk felajánlani. 

    484. Pontosan ennyi kilométert utazik a hétvége sztárvendége, hogy a zánkai Fészek tányérjaira kerüljön. A szezonális étlapunkról május 6-án és 7-én választható a beregi szabadtartású csirkéből készült rántott csirke zellerszáras burgonyapürével, ami gyakorlatilag az ország éppen ellenkező sarkából érkezik a Balaton partjára. Mutatjuk is, hogy mekkora utat tesznek meg a szárnyasok az Alemitta csirkefarmjáról:

    Tiszakerecsenytől Zánka 484 kilométerre van (Fotó: Google Maps)

    Csirke és csirke között is van különbség, nem is kicsi. Ezért mentünk Magyarország keleti csücskéig, hogy onnan hozzuk el az anyák napi hétvégére minden rántott csirkék rántott csirkéjét: a beregi csirkét. A tiszakerecsenyi Alemitta gazdaságban nevelt szányasok különlegessége, hogy valóban szabadon tartott madarakról van szó, akik (ahogy a borítóképen is láthatjátok) kedvük szerint kóricálhatnak a gyümölcsösben, míg végül el nem érik a vágósúlyt. A húsuk éppen ezért jóval ízletesebb, teljesen más textúrájú, mint az ipari körülmények között gyárott (erre nincs jobb szó, bocs) csirkéké.

    Most komolyan: léteznek ennél szexisebb combok egy átlagos magyar hétvégén?

    Beregi csirke panírozva (Fotó: Facebook/Alemitta)

    Ezúttal tehát kénytelenek voltunk felrúgni az egyik fontos alapszabályunkat (Zánka, a Balaton és a Káli-medence környékéről igyekszünk beszerezni a legtöbb alapanyagot), cserébe garantáltan az ország legfinomabb rántott csirkéjét kóstolhatja meg az, aki ezen a hétvégén benéz hozzánk egyedül vagy párban - de leginkább javasolt hozni az anyukákat is.

    Teljes szezonális étlapunk a május 6-7-i hétvégére:

    • Spárgakrémleves - 900 Ft
    • Szabadon tartott tyúk húsából készült leves - 900 Ft
    • Halászlé csészében 1400 Ft, emberesen 2500 Ft
    • Vajon futtatott medvehagymával és spenóttal töltött ropogósra sütött bőrű csirkemellfilé répa, újhagyma, kucsmagomba és zöldborsó körettel. - 2600 Ft
    • Taliándörögdi bárányból készült zsályás-mentás báránysült spárgával és medvehagymás újburgonyával - 2900 Ft
    • Beregi szabadtartású csirkéből készült rántott csirke zellerszáras burgonyapürével  -  2600 Ft
    • Karaj retekkel és újhagymákkal - 2400 Ft
    • Rántott borda sültburgonyával - 2400 Ft
    • Sült spárga buggyantott szomódi biotojással vagy rúzzsal érő vászolyi kézműves sajttal - 2500 Ft
    • Tejszínhabos epres leveles - 900 Ft
    • Vargabéles - 900 Ft

    Borítókép: Facebook/Alemitta

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Fészek -Étel és Hotel-
    Zánka, Balaton

    Ízzel, lélekkel

Ugrás az oldal tetejére