Hírek

  • Két keréken a balatoni borozók és pincék nyomában

    Két keréken a balatoni borozók és pincék nyomában

    2017. Október 05.
    Folytatódik a felfedezés, méghozzá két keréken a balatoni csodák nyomában. Ezúttal borozókat és pincéket válogattunk nektek össze, amiket egy biciklitúránál nem érdemes kihagyni.
    1. Ha Kelet-Nyugat irányban indulunk el a szubmediterrán bicikliút végeláthatatlan aszfaltján, akkor első állomásként tökéletes helyszín a balatonfüredi
      Kredenc borbisztró. A Kiserdő és Tagore sétány metszésében kiszögellő borozó-kávéház a környék legjobb borait és vega ételeit kínálja, estére pedig balkáni, vagy épp latin álarcot húz.

    2. Innen a Tihanyi-félszigetnek integetve is 22 km tekerésre van a zánkai
      Fészek -Étel és Hotel-, ahol a Neszmélyi és Szekszárdi borvidék képviselteti magát borügyileg, Hilltop és Kamocsay Prémium palackokban. Ez utóbbi válogatott dűlők borai, melyet terméskorlátozással, kézzel válogatva készítenek.

    3. Révfülöpöt és Badacsomtomajt elbúcsúztatva érkezünk meg szintén 22 km megtétele után a Badacsony túloldalára, Badacsonytördemicre. A
      Léránt pince-borkertben házi sütik, pogácsák és kemencés lángosok mellett természetesen badacsonyi ürmössel, kéknyelűvel és ismertebb szőlőfajták boraival várnak titeket.

    4. Még 22 és már meg is érkeztünk Keszthelyre, a
      Balatoni Borok Házába, ahol -mily meglepő-, balatoni borokat kóstolhatunk, kis kézműves pincészetektől. Az alkohol hatékony felszívódása érdekében érdemes falatkáik, azaz tapasaik közül válogatni. Az evés-ivás után interaktív bormúzeummal is várnak a Festetics kastély impozáns pincéjében.

    5. Utolsó állomásunk a déli part egyetlene is egyben, Balatonszemesen a
      Kistücsök Étterem. Az ország 10 legjobb étterme között szerepel és az egyik legnagyobb borválasztékot mutatja fel, több, mint 550 féle bor formájában. Talán nem is kell több szót ejtenünk róla.




Ugrás az oldal tetejére