Hírek

  • Két keréken a balatoni desszertek nyomában

    Két keréken a balatoni desszertek nyomában

    2017. Szeptember 15.
    Összeszedtük, hogy mi az az 5 legjobb desszert, amit egy balatoni bringatúránál nem érdemes kihagyni.
    • Mákos guba a Márgában - 1490 Ft. A Szent Donát pince csopaki bisztrójából olyan kilátás nyílik a Balatonra, ami ugyan rendesen felnyomja az árakat, de olyan érzésünk van, mintha a saját nyaralónk teraszáról kémlelnénk a magyar tengert. Ehhez persze le kell térni a bicikliútról és meg kell küzdeni a pár száz méteres szintkülönbséggel is.
    • Rizskoch eperöntettel a Fészekben - 900 Ft. Az ínyencek kedvence lehet ez a klasszikus édesség, tökéletességre fejlesztve. Zánkán, a bicikliút nyomvonalában találjátok meg, ahonnan fedett és nyitott teraszokról szűken ugyan, de a Balaton kékje kacsint vissza. Az étterem főszezonban minden nap, elő- és utószezonban péntektől vasárnap estig üzemel.
    • Festeticsék Mandulás Csókja a Bringatanyán - 240 Ft. Keszthely mellett, Gyenesdiáson lelhetsz rá az év balatoni fagyijára, melyet Festetics György kedvenc desszertje ihletett mandula és madártej kombinációja mellett házi piskótát, fehér és fekete csoki darabokat tartalmaz. Az Il mio cioccolato szintén díjnyertes fagyit se hagyd ki!
    • Málnás felhőcske a Villa Grétában - 550 Ft. Siófokon találod meg ezt az édességcsodát, ami a déli part egyik tuti receptje. Neve ellenére száz, hogy nem fogja borongóssá tenni a napodat.
    • Sós karamell, mascarpone krém, kekszmorzsa, grillázs a Gianpiero's-ban - 990 Ft. Az egész évben nyitva tartó olaszos konyha a balatonboglári stranddal szemben vár titeket.

    Málnás felhőcske a Villa Grétában

Ugrás az oldal tetejére