Ízzel, lélekkel - ez a Fészek mottója. Ennek megfelelően a célunk az - immár két hónapja -, hogy jó alaposan megetessünk és megitassunk mindenkit, aki a Balaton északi partján, konkrétabban Zánkán vagy annak közelében jár. És most úgy érezzük, hogy ezen a héten tényleg mindenkit meg is fogunk etetni. Olyan gyerekkori kedvencek szerepelnek a heti ajánlatok között, amiket felnőttként sem szabad elfelejtenünk: madártej, vargabéles és mákos tészta. A levesek között lesznek hidegek (gyümölcsleves és joghurtos barackleves) és forró kedvencek (francia hagymaleves, csontleves és zöldbableves). A főételeknél pedig az örök klasszikusok viszik a prímet: a töltött káposzta nyári változata, a brassói aprópecsenye vagy éppen a rakott krumpli kovászos uborkával. Íme a napi bontás:
AUGUSZTUS 14., VASÁRNAP
Leves: Csontleves
Főétel: Rántott csirke petrezselymes burgonyával
Desszert: Madártej
AUGUSZTUS 15.., HÉTFŐ
Leves: Gyümölcsleves
Főétel: Borsos tokány rizzsel
Vegetáriánus: Vajas halfilé zöldséges rizzsel
Desszert: Diós-szilvás piskóta
AUGUSZTUS 16., KEDD
Leves: Zöldbableves
Főétel: Mustáros csirke apró szarvacskatésztával
Vegetáriánus: Zöldséges-tejfölös szarvacskatészta
Desszert: Mákos tészta
AUGUSZTUS 17., SZERDA
Leves: Francia hagymaleves
Főétel: Nyári töltött káposzta
Vegetáriánus: Rizses-gombás töltött káposzta
Desszert: Túrós rétes
AUGUSZTUS 18., CSÜTÖRTÖK
Leves: Zöldborsóleves
Főétel: Brassói aprópecsenye
Vegetáriánus: Pirított zöldségek burgonyakockával
Desszert: Vargabéles
AUGUSZTUS 19., PÉNTEK
Leves: Szárnyas raguleves
Főétel: Paradicsomos-padlizsános penne
Desszert: Őszibarack krém
AUGUSZTUS 20., SZOMBAT
Leves: Joghurtos barackleves
Főétel: Rakott krumpli kovászos uborkával
Desszert: Gyümölcshab
Jó étvágyat mindenkinek!
Fészek -Étel és Hotel-
Zánka, Balaton
Ízzel, lélekkel