Hírek

  • A kevesebb néha több - bemutatkozik a Fészek kreatív szakácsa

    A kevesebb néha több - bemutatkozik a Fészek kreatív szakácsa

    2020. Július 28.
    Bővült konyhai csapatunk és nem is akárkivel. Fogadjátok szeretettel Tibit, a rántott húsok és csavaros receptek királyát.

    Tibi fiatal kora (21) ellenére, már sokat látott és tapasztalt szakács. Mindig is szeretett enni, gyerekfejjel az otthoni tűzhely kalózává vált: főzött, sütött mindenki kitörő örömére. Nem is csoda, ha a vasárnapi ebédek és rántott húsok Mariana-árokhoz hasonló mélységű nyomot hagytak benne, nosztalgiával gondol vissza ezekre az együtt elköltött ételekre.
    14 évesen ezért elhagyja Tatabányát, hogy Komáromban beteljesíthesse a konyhai alkotáshoz fűzött reményeit. Később mentora Bolla Róbert séf, akitől a tatabányai Agora étteremben leste el a fortélyokat. 

    Hitvallása, hogy a kevesebb néha több.

    Azt vallja, hogy csak hideg fejjel érdemes a konyhapulthoz állni és belevágni az ételalkotásba. Nem szabad túlcifrázni, mert aki mindenáron meg akarja mutatni, nagyot akar alkotni, az elvész az ízek, aromák rengetegében. Nem hozzáadott alapanyagokkal, hanem kifinomult technológiával, textúrák keverésével lehet különlegesen jót alkotni.

    Szabadon szárnyalás

    Legtöbb örömét saját receptek megálmodásában leli, mikor is szabadon, korlátok nélkül eleresztheti fantáziáját. Ez a Fészek étlapon is remekül látszik, kis csavarral, felturbózva köszönnek vissza a már megszokott finomságok: a belga csokitortához pirított törökmogyorót és remekül eltalált levendula fagyit társított, bombasztikus balatoni stílust rögtönözve. Túrógombócunk is általa újulhatott meg és bár nem nyári gyümölcs koronázza, de a fenséges narancsmártás citrusos íze a gombóc könnyed textúráját tökéletesen kihangsúlyozza.


    Tibi így szereti

    Ajánló a Fészek étlapról: Görögdinnye saláta, halászlé, belga csokitorta

    Mentes ajánló: Őszibarackos, sült paradicsomos quinoa

    Amit a Fészek étlapra tenne: sáfrányos rizottó rozé kacsamellel

    Amit egy lakatlan szigeten a végletekig nem únna meg: rántott hús, rakott krumpli, rakott kel

    Ahogy otthon főz: hagyományos receptúrák alapján, pl: rakott krumpli kis csavarral, azaz kolbász pirítva, zsírját tejfölbe keverve, intenzíven szaftosan

    Fűszer: nepáli timut bors - narancsos aroma - vadhúsokhoz, gyümölcsökhöz

    Illat: a Nő illata, citrus

    Gyümölcs: sárgadinnye

    Balatoni helyek: Balatonalmádi, Zánka, Siófok 

    Strand: Siófok

    Buli: Plázs, Captain morgan hajó

Ugrás az oldal tetejére