A Zánkai Kétkezes története valamikor 2015 végén kezdődött. Ekkor még nem volt neve, csak egy terv, hogy a Fészeknek majd legyen egy szendvicse, ami megfizethető áron, minőségi alapanyagokból, omlós hússal, mindig friss zöldségekkel és harmóniát teremtő szószokkal készüljön.
A szendvics valamikor 2016 elején készült el először, valahol egy Békés megyei konyhában. Már a fotókon látszott, hogy ez valami elképesztően jól sikerült. Bár végleges neve még nem volt, valahogyan csak hívni kellett, ezért a roppant frappáns Fészek Szendvics nevet kapta.
2016 májusában aztán már tudtuk, hogy hetek vannak hátra a Fészek megnyitásáig és még mindig nem volt becsületes neve a szendvicsnek. Ez így nem maradhatott! A hónap jelentős részében ment az agyalás: mi legyen a név, Fészek Szendvics csak nem maradhat már... Végül május 11-én este ezeket a variációkat vetettük papírra (igazából Wordbe): Zánkai harapós, Balaton szíve, Zánkai kívánós, Zánkai bélelő, Balatoni roppanós, Zánkai korgó és Zánkai Kétkezes. Másnap, május 12-én közfelkiáltással szavaztuk meg az utóbbi nevet.
Azaz pontosan egy évvel ezelőtt!
Ennek örömére ezen a hétvégén féláron kóstolhatod meg újra vagy először az északi part (szerintünk) egyik legjobb szendvicsét, a Zánkai Kétkezest, azaz Őt:
Jó, csak vicceltünk. Nyilván a fél árért nem csak egy fél szendvicset adunk, hanem a 700 forintért jár a másik fele is.
Jobb az egység, mint a kétség, nem? Szóval így nézne ki egyben az a gasztronómiai ízparádé, ami éppen a hétvégén ünnepli az első születésnapját. Péntektől vasárnapig szinte bármikor megkóstolhatod a kicsikét.
A méret tehát marad. Az íz is. Csak az ár változik. A Zánkai Kétkezes 1400 forint helyett csak ezen a hétvégén (május 12-14.) mindössze 700 forintba kerül.
Teljes szezonális étlapunk a május 12-14-i hétvégére:
- Joghurtos eperleves kandírozott pekándió morzsával – 900 Ft
- Szabadon tartott tyúk húsából készült leves – 900 Ft
- Halászlé csészében – 1400 Ft, emberesen – 2500 Ft
- Mozzarellás-spárgás baguette toast – 1200 Ft
- Rántott sertésborda sült burgonyával és spárgakrémmel – 2400 Ft
- Borjúpaprikás zöldséges galuskával – 2800 Ft
- Vajon futtatott medvehagymával és spenóttal töltött ropogósra sütött bőrű csirkemellfilé répa, újhagyma, gomba és zöldborsó körettel – 2600 Ft
- Harcsafilé gyömbéres barna sör bundában sütve vajas spárgával és burgonyával – 2600 Ft
- Paradicsomsaláta –700 Ft
- Uborkasaláta – 700 Ft
- Tejszínhabos epres leveles – 900 Ft
- Epres-csokoládés palacsinta – 900 Ft
- Zánkai Kétkezes féláron: 1400 Ft helyett ezen a hétvégén 700 Ft!
Jó étvágyat mindenkinek!
Fészek -Étel és Hotel-
Zánka, Balaton
Ízzel, lélekkel