Hírek

  • Balatoni hétvége - az utolsó kézműves gesztenyepüré

    Balatoni hétvége - az utolsó kézműves gesztenyepüré

    2019. Október 30.
    Elérkeztünk szezonzáró hétvégénkhez. Megannyi habos - őszies finomsággal koronázzuk meg 2019 utolsó balatoni napjait és várunk titeket szeretettel, hogy együtt zárhassuk ezt az emlékezetes évet.

    Az ősz sztárja kétségek nélkül a ropogós bőrű vajpuha rozé kacsamell volt, fügemártással és parmezán kosárban tálalt árpagyöngye rizottóval. Annyira jó, hogy egyre többen választjátok izgalmasabb, saját kompozíciójú ételeinket is. 
    Desszert fronton gesztenyepürénk az abszolút befutó, melyet az tesz ellenállhatatlanná, hogy a káptalantóti piacról hozzuk hozzá a friss zalai gesztenyét, vaníliás, rumos tejben főzzük - szigorúan bab és rumaroma nélkül - épp csak annyira édesen, hogy a gesztenye maradjon a főszereplő, valódi, helyben felvert édes tejszín kíséretében. Azért tarol pürénk, mert visszarepíti a régmúlt idők cukrászdáiba azokat, akik 1980 előtt születtek, akik pedig később jöttek világra, megtudhatják, milyen az igazi gesztenyepüré.
    A hideg beköszönte valahogy még édesszájúbbá változtat mindenkit. Ezért is olyan lélekmelengető kézműves csokoládé mousse-unk, mely valódi kakaóból készült leheletnyi vaníliával és tonkababbal fűszerezve, a környékbeli tyúkok friss tojásával selymesítve, egy rózsányi tejszínhabbal és pirított mandulával.
    Az eredeti, osztrák változatú császármorzsánk is kihagyhatatlan, nagyon sok mazsolával és vajjal, karamellizálva és barna rummal flambírozva, házi fűszeres szilvalekvár kíséretében. 
    Somlói galuskánk már csak a hab a tortán. Vaníliás, kakaós és pirított diós piskótalapok között bourbon vaníliával fűszerezett krémmel, rumos és csokoládés öntettel és valódi tejszínhabbal hódítja a Fészekbe gyűlteket.

    Bőséges reggelivel is kedveskedünk nektek, melyhez extrán megszemélyesített édességek társulnak. Készülünk magasztos márványkaláccsal, agilis almatortával, pragmatikus párizsi vaníliás csigával és cserfes csokis párnával is. Ki-ki válassza ki a hozzá legközelebb állót és fogyassza ízzel, lélekkel! ;)

    Aktuális étlapunkról ITT mazsolázhatsz ;)

Ugrás az oldal tetejére