Te jó ég, máris itt az ősz! Pedig éppen csak megnyitottunk és hát... ez történt. Nem baj, attól még lehet jókat ebédelni, nem? És főleg laktatókat. Levesekben ismét nagyon erősek leszünk (bográcsgulyás; bableves füstölt hússal; minestrone), a húsos vagy vegetáriánus főételek elfogyasztása után komoly légzőgyakorlatot ajánlunk mindenkinek (töltött paprika; túrós csusza; borsos tokány; rakott padlizsán), a desszertek neveit leírni pedig már önmagában is felért egy nyálcsorgatós kínzással (somlói galuska; diós-almás pite; gyümölcskrémes). Íme a teljes heti választék:
AUGUSZTUS 28., VASÁRNAP
Leves: Bográcsgulyás
Főétel: Csúsztatott palacsinta vaníliaöntettel
AUGUSZTUS 29., HÉTFŐ
Leves: Csontleves daragaluskával
Főétel: Csirkemell roston Caprese módra friss salátával, joghurtöntettel
Vegetáriánus: Joghurtos friss saláta roston sült sajttal
Desszert: Gyümölcskrémes
AUGUSZTUS 30., KEDD
Leves: Karalábéleves
Főétel: Borsos tokány köményes burgonyával, kovászos uborkával
Vegetáriánus: Parmiggiana (rakott padlizsán)
Desszert: Almás-diós pite
AUGUSZTUS 31., SZERDA
Leves: Minestrone
Főétel: Töltött paprika paradicsommártásban
Vegetáriánus: Gombás rizzsel töltött paprika paradicsommártással
Desszert: Piskótatekercs barackhabbal
SZEPTEMBER 1., CSÜTÖRTÖK
Leves: Zöldségkrémleves
Főétel: Betyárcsirkemell petrezselymes burgonyával és káposztasalátával
Vegetáriánus: Rántott cukkini petrezselymes burgonyával
Desszert: Csokis-narancsos kocka
SZEPTEMBER 2., PÉNTEK
Leves: Bableves füstölt hússal
Főétel: Túrós csusza tepertővel
Vegetáriánus: Túrós csusza
SZEPTEMBER 3., SZOMBAT
Leves: Hideg gyümölcsleves
Főétel: Rántott csirkemell zelleres burgonyapürével, uborkasalátával
Vegetáriánus: Padlizsánszeletek Orly módra zelleres burgonyapürével
Desszert: Somlói galuska
Jó étvágyat mindenkinek!
Fészek -Étel és Hotel-
Zánka, Balaton
Ízzel, lélekkel