Hírek

 • Felkerültünk a Balatoni Gasztrotérképre!

  Felkerültünk a Balatoni Gasztrotérképre!

  2017. Május 09.
  Nincsen Balatoni Gasztrotérkép Fészek nélkül! Sokat dolgoztunk érte és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idén már mi is felkerülhettünk a legjobb balatoni éttermek közé. Amit ígérhetünk: azért, hogy jövőre is kiérdemeljük a térképen a helyet, idén még finomabb ételekkel készülünk a szezonra.

  Míg néhány éve a főtt kukorica, sajtos-tejfölös lángos, fonnyadt salátás hamburger és kókadt virslis hotdog univerzum ki is merítette a balatoni gasztronómia fogalmát, mára a helyzet (szerencsére) alaposan megváltozott. Félreértés ne essék: megvan a romantikája annak is, ahogy az ember magába tömi a strandbüfék nosztalgikus, soha nem változó kínálatának örökbecsűit egy piros műanyagtálcáról, de azért, na: jó az, hogy egy kicsit haladunk a korral. Ennek pedig a legjobb bizonyítéka talán a Balatoni Gasztrotérkép, amire – örömmel jelentjük – idén már mi is felkerültünk. Szándékaink szerint pedig még ott is maradunk egy darabig!

  A 2015-ben útnak indult Balatoni Gasztrotérkép nyomtatott példányai nem kevesebb, mint negyedmillió szempárt gyönyörködtetnek meg, az olvasók ízlelő- és szaglószerveinek kényeztetéséről pedig a 66 gondosan kiválogatott csúcs vendéglátóhely gondoskodik majd.

  A térkép beharangozását néhány napja egy tihanyi kóstoló koronázta meg, melyen igyekeztünk mi is kitenni magunkért: a gasztrós szakemberek harcsapaprikával töltött tortellinis halászlevet szürcsölhettek tőlünk, a Balaton feszes hullámain ringatózva pedig Zánkai Kétkezesünket ismerhették meg. Az esemény helyszínére, a Tihanyi Piac Placcra visszatérve további finomságoknak örülhettek a résztvevők, a teljesség igénye nélkül csak néhány szuper helyet kiemelve:

  • Villa Gréta cukrászda – Siófok,
  • Kővirág étterem – Köveskál,
  • Gianpiero’s étterem – Balatonboglár,
  • Carpaccio étterem – Alsóörs,
  • Gyümölcs Wellness Központ,
  • Hedon Sörfőzde,
  • Sabar borház.

  Tortellinis halászlével bizonyítottuk, hogy miért is van helyünk a Balatoni Gasztrotérképen

  A nap végére még a hajó legénysége is jól lakott, külön pozitívumként emelnénk ki, hogy a vendéglátósok között a sárga irigység enyhe szellője sem rebbent meg, egymást segítve és ajánlva a jó hangulat garantált volt. 

  A magyar tenger körüli éttermek és szálláshelyek felsorakoztatásáról amúgy Szauer Judit és Budavári Dóra gondoskodott, illetve a háttérből Jakabffy László vendéglátós szakember, borszakértő is segítette a válogatást. Meghívásos alapon saját kedvencek, ajánlott helyek és egyéni jelentkezők is felkerültek, de ami mindegyik helyről bizonyosan elmondható, az az, hogy ízletes ételek, illatozó nedűk és pihe-puha ágy várja a betérőket.

  Töltsd le innen a Balatoni Gasztrotérképet:

  Jó étvágyat mindenkinek!

  Fészek -Étel és Hotel-
  Zánka, Balaton

  Ízzel, lélekkel

Ugrás az oldal tetejére