Hírek

  • Fészek örömfőzés - Dani, a stramm szakács

    Fészek örömfőzés - Dani, a stramm szakács

    2019. Augusztus 02.
    Étlapváltásunk új szemléletmódot is behozott életünkbe és persze konyhánkba. Örömfőzés, mi csak így nevezzük. Mit is takar ez pontosan? Csak olyan ételek kerülnek terítékre, melyeket szívvel, ízzel és lélekkel főzünk meg. De tényleg! Csak azok maradtak, melyeket örömmel készítünk el. Hihetetlen? Pedig való igaz és imádjuk.. még akkor is, ha olyan örök kedvenceknek is menniük kellett, mint például a palacsinta.

    A csapat ezáltal új erőre kapott, felfrissült, ezért nem is maradhat el tagjainak bemutatása. Hát vágjunk is bele.

    Kedves mosoly, világító szemek, stramm kiállás. Ez a mi Danink, ételeink egyik tányérra álmodója, aki 2018 óta erősíti a Fészek étterem csapatát. A Balatont bár már egész kicsi kora óta jól ismerte nagyszülei révén, Zánkára egy véletlen folytán került. 2015-ben végzett szakácsként a budapesti Kelta szakiskolában és ottani mentora ajánlotta be hozzánk. Azóta bár hiányzik neki a fővárosi pezsgés, élvezi a Fészek családias légkörét.

    Előszeretettel készíti a Zánkai csirkemellet, mely íze és omlóssága miatt különleges számára, ráadásul tálalásában is örömét leli. A mentes ételek közül a gyümölcslevest emeli ki, mely habarás és keményítő nélkül, önmagában sűrítve készül, ez teszi különlegessé.

    A Fészek ideiglenes házi kedvenceinek jelenléte mosolyt csal arcára, kertes házban majd ő is szeretne gazdája lenni egy labradornak, vagy német juhásznak. Nagy állatbarát, Békásmegyeren lovakkal is foglalkozott, ahol a 14 ló legelés utáni összeterelése elég gyakran emlékezetes kalandba fordult a hatalmas (40 hektáros) barackosban.

    A balatoni vitorlázást még nem próbálta, viszont nagy rajongója a benzinmotoros hajóknak. Épp. hogy elmúlt 5 éves, mikor édesapja épített neki egy 8 lóerős kishajót, amivel a Duna hullámait szelték ketten. Sőt mi több, Dani már ilyen korán egyedül is megtanulta vezetni a hajót, édesapja átengedve a kormányt, csak mögüle vigyázott épségükre.

    Arra a kérdésre, hogy miért szeret a Fészekben dolgozni, Dani kiemelte a barátságos, családias kreatív, inspiráló légkört.

Ugrás az oldal tetejére