Hírek

  • Hosszú hétvége Zánkán a világ leghosszabb nevű ételével

    Hosszú hétvége Zánkán a világ leghosszabb nevű ételével

    2017. Április 26.
    Csak egy érvet mondj, hogy miért ne próbálj ki egy jó hosszú hétvégét Zánkán! Na ugye, hogy egyet sem tudsz mondani. Cserébe viszont ott van a csodaszép tó, a finom BalaonBorok és szezonális kedvenceink egész sora. Na meg a világ leghosszabb nevű étele (szerintünk).

    Mi viszont négy okot is tudunk mondani, hogy miért érdemes ezt a hosszú hétvégét a zánkai Fészekben tölteni: 1. péntek, 2. szombat, 3. vasárnap, 4. hétfő. Ha ez nem lenne elég, akkor ezúton jeleznénk, hogy még mindig lehet nálunk BalatonBorokat kóstolni. Sőt, ezen a hétvégén minden BalatonBort rendelő választható ajándék borkorcsolyát kap az ital mellé, ami zöldspárga olivaolajos-tojássárgájás-almaecetes dresszinggel vagy zöldhagymás-házisonkás-sajtkrémes pirítóssal.

    Aki múlt héten járt nálunk (vagy olvasta a honlapot), az tudja, hogy a Fészek is csatlakozott az idei BalatonBor hétvégékhez. Ennek keretében a 24 kiválasztott olaszrizling közül nálunk a három (szerintünk) legjobbat, ráadásul a Zánkához legközelebbi pincészetek borainak legjavát kóstolhatjátok meg. Ezek alapján április 29-30-án a káptalantóti Sabar Borház, a balatoncsicsói Gergely Borház és a badacsonyi Laposa Pincészet borai közül választhattok - a Hilltop borok széles kínálata mellett.

    Végül pedig szezonális étlapunkra felkerült a világ leghosszabb nevű étele (szerintünk), ami mindemellett azért elég jól is hangzik. Ő lenne az: vajon futtatott medvehagymával és spenóttal töltött ropogósra sütött bőrű csirkemellfilé répa, újhagyma, kucsmagomba és zöldborsó körettel. Azért ez elég ígéretes, nem? Ha szerinted is, akkor érdemes kipróbálni a négynapos hétvégén, mert könnyen elképzelhető, hogy ez az első és egyben utolsó alkalom... Persze, ha nagy sikere lesz, még az is megeshet, hogy étlapon tartjuk. Csak akkor mondjuk nagyobb papírra kell nyomtani innentől kezdve. Vagy kisebb betűkkel. Mindegy. A lényeg, hogy gyertek, és töltsétek nálunk és velünk ezt a hosszú hétvégét.

    Teljes szezonális étlapunk az áprlis 29-30-i hétvégére:

    • Spárgakrémleves - 900 Ft
    • Szabadon tartott tyúk húsából készült leves - 900 Ft
    • Halászlé csészében 1400 Ft, emberesen 2500 Ft
    • Vajon futtatott medvehagymával és spenóttal töltött ropogósra sütött bőrű csirkemellfilé répa, újhagyma, kucsmagomba és zöldborsó körettel. - 2600 Ft
    • Taliándörögdi bárányból készült zsályás-mentás báránysült spárgával és medvehagymás újburgonyával - 2900 Ft
    • Tanyasi csirke húsából készült csirkepaprikás tojásos nokedlivel és fejes salátával - 2600 Ft
    • Karaj retekkel és újhagymákkal - 2400 Ft
    • Rántott borda sültburgonyával - 2400 Ft
    • Sült spárga buggyantott szomódi biotojással, rúzzsal érő vászolyi kézműves sajttal - 2500 Ft
    • Tejszínhabos epres leveles - 900 Ft
    • Vargabéles - 900 Ft

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Fészek -Étel és Hotel-
    Zánka, Balaton

    Ízzel, lélekkel

Ugrás az oldal tetejére