Itt az április, meg a hozzá tartozó hétvégék, szóval nyit a Fészek is Zánkán. Ahogy pár napja már beszámoltunk róla, innentől kezdve minden áprilisi hétvégén nyitva leszünk és különböző helyi finomságokkal várunk titeket.
Az első hétvége rögtön húsvét, szóval fókuszban a sonka - esetünkben pedig egy sonkás brunch. A brunch az az angolszász szokás, ami egyre inkább elterjed a kontinenesen is: arról az étkezésről van szó, ami a reggeli utáni és az ebéd előtti gasztronómiai űrt hivatott betölteni. Magát a szót is ennek megfelelően találták ki: az angol breakfast (reggeli) és a lunch (ebéd) kifejezésekből képezték.
Ha ki szeretndé próbálni a bruncholást, akkor mindneképpen nálunk a helyed, mert igazi zánkai füstölt sonkából és háztáji tojásból készül a brunch. Hozzá kóstolhatsz a legfinomabb Hilltop borokból egy fröccsöt, vagy igény esetén forralt bort is, fojtásnak pedig a képen is látható tejszínhabos epres rétest tudjuk ajánlani.
Így ezen a hétvégén ezek közül válogathatsz:
- Húsvéti brunch (házi füstölésű paraszt sonka, főtt tojással, reszelt tormával, újhagymával, zsenge piros retekkel és húsvéti kaláccsal) - 1850 Ft
- Medvehagyma leves - 900 Ft
- Szabadon tartott tyúk húsából készült leves - 900 Ft
- Taliándörögdi bárányból készült zsályás-mentás báránysült spárgával és medvehagymás újburgonyával - 2900 Ft
- Tanyasi csirke húsából készült csirkepaprikás tojásos nokedlivel és fejes salátával - 2600 Ft
- Karaj retekkel és újhagymákkal - 2400 Ft
- Rántott borda karikaburgonyával - 2400 Ft
- Sült spárga buggyantott szomódi biotojással, rúzzsal érő vászolyi kézműves sajttal - 2500 Ft
- Tejszínhabos epres rétes - 900 Ft
Jó étvágyat mindenkinek!
Fészek -Étel és Hotel-
Zánka, Balaton
Ízzel, lélekkel