Hírek

  • Kóstold meg a BalatonBorokat hétvégén a Fészekben

    Kóstold meg a BalatonBorokat hétvégén a Fészekben

    2017. Április 20.
    Egyél jó kis háztáji ételeket és igyál hozzá minőségi BalatonBorokat! Ez az, amivel ezen a hétvégén várunk téged Zánkán. Halleluja!

    Ha hétvége, akkor fröccs. Csak az a nem mindegy, hogy miből. Nálunk kizárólag minőségi borokból, olyannyira, hogy április utolsó két hétvégéjén (április 22-23. és április 29-30.) már a 2016-os BalatonBorokból is kérhetsz fröccsöt. Persze azt is megértjük, ha nem akarod az élvezetet elrontani szódával és tisztán kéred a BalatonBorokat. Jogos a kérdés: mik is ezek?

    A tavalyi termésből 24 BalatonBort választottak ki. Az egységes palack és arculat a balatoni szőlészetek és borászatok összefogását és közös gondolkozását jelképezi, és a közös célt, hogy hosszú távon is egyre magasabb szinten mutassák fel a balatoni borkultúra értékeit. Mivel szerintünk ez egy nagyszerű boros kezdeményezés, úgy döntöttünk, hogy a következő két hévégén nálunk, a Fészekben is megkóstolhattok kettőt ezek közül.

    Az egyik már biztosan a Sabar pincészeté lesz, akik a Zánkához közeli Káptalantótiban készítik boraikat. A BalatonBorok közé beválasztott olaszrizlingjük valamennyi cseppjéből érezni a friss gyümölcsöt, míg utóíze a minden olaszrizlingre jellemző mandulás ízre emlékeztet.  

    De milyen étterem az, ahol csak két borból lehet választani? Az biztos, hogy nem a Fészek! Nálunk ugyanis a BalatonBorok mellett a szokásoknak megfelelően Hilltop borok széles kínálatával várunk mindenkit. És nem csak áprilisban!

    Ha pedig egy-két minőségi, háztáji falat is jól esne a borokhoz, semmi gond: lesz mit enni ezen a hétvégén is. Itt van rögtön kezdésnek szezonális kedvencünk: a spárgakrémleves. A spárga fogyasztása annál is inkább erősen ajánlott, mert magas a tápanyag és antioxidáns tartalma, serkenti az agyműködést és - amit bizonyára mindenki megtapasztalt már - az egyik legjobb természetes vizelethajtó.

    Mutatjuk, hogy ezen felül miből választhatsz még péntektől vasárnap estig:

    • Spárgakrémleves - 900 Ft
    • Szabadon tartott tyúk húsából készült leves - 900 Ft
    • Taliándörögdi bárányból készült zsályás-mentás báránysült spárgával és medvehagymás újburgonyával - 2900 Ft
    • Tanyasi csirke húsából készült csirkepaprikás tojásos nokedlivel és fejes salátával - 2600 Ft
    • Karaj retekkel és újhagymákkal - 2400 Ft
    • Rántott borda sültburgonyával - 2400 Ft
    • Sült spárga buggyantott szomódi biotojással, rúzzsal érő vászolyi kézműves sajttal - 2500 Ft
    • Tejszínhabos epres leveles - 900 Ft
    • Vargabéles - 900 Ft

    Borítókép: Horpáczi Dávid/Check-in blog

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Fészek -Étel és Hotel-
    Zánka, Balaton

    Ízzel, lélekkel

Ugrás az oldal tetejére