Hírek

  • Lecsó - kis kertünk roppanó zöldségeiből

    Lecsó - kis kertünk roppanó zöldségeiből

    2017. Július 24.
    Itt van a nyár közepe. Leszedjük az enyhén csípős, roppanós, illatos zöldpaprikát, amit saját kertünkben pátyolgattunk mostanáig, persze jöhet egy kevés a mellette pirosló paradicsomból is.

    A receptet mindenki ismeri, de a mi lecsónkat e héten kóstolhatjátok először. A belekerülő ez-az sem mindennapi: a Nivegy-völgy szerintünk legjobb fűszerezésű kolbásza, és persze isteni füstölt szalonna alap. Csak a pirospaprika nem környékbeli, hanem Békés-megyéből hozatjuk.

    A lecsó a főszereplő kedden, de minden nap a kertünk vagy a környező termelők gyümölcse, zöldsége kerül a tányérotokba. Amikor hétvégére újra forró lesz a levegő, a zánkai kultikus őszibarackosból származó Aranycsillag fajta lesz műsoron - hetente változó fajtákat szüretel nekünk (is) Piroska és Vendi- és jéghideg őszibaracklevessel hűsítheted felhevült testedet. Rengeteg a kakukkfű a környéken, húsainkon kívül a tejfölös burgonyafőzelékbe is teszünk, szerintünk így finom.

    Várunk a Fészekben :)

    Heti menü július 24-30-ig

    Hétfő:
    - Erőleves tojással
    - Sertésszűz, zöldséges rizs
    - V: Zöldséges sült rizs

    Kedd:
    - Zellerkrémleves
    - Lecsó kolbásszal, tojással
    - V: Lecsó tojással

    Szerda:
    - sajtkrémleves
    - Rakott kelkáposzta
    - V: Csőben sült kelkáposzta

    Csütörtök:
    - Zöldborsóleves
    - Dubarry csirkemell, rizs
    - V: Csőben sült karfiol

    Péntek:
    - Palócleves
    - V: Tojásos galuska, fejes saláta

    Szombat:
    - Őszibarack krémleves
    - Kakukkfüves, tejfölös burgonyafőzelék fasírtgolyókkal

    Vasárnap:
    - Húsleves
    - Rántott csirke, hasábburgonya
    - V: Cézársaláta

Ugrás az oldal tetejére