A receptet mindenki ismeri, de a mi lecsónkat e héten kóstolhatjátok először. A belekerülő ez-az sem mindennapi: a Nivegy-völgy szerintünk legjobb fűszerezésű kolbásza, és persze isteni füstölt szalonna alap. Csak a pirospaprika nem környékbeli, hanem Békés-megyéből hozatjuk.
A lecsó a főszereplő kedden, de minden nap a kertünk vagy a környező termelők gyümölcse, zöldsége kerül a tányérotokba. Amikor hétvégére újra forró lesz a levegő, a zánkai kultikus őszibarackosból származó Aranycsillag fajta lesz műsoron - hetente változó fajtákat szüretel nekünk (is) Piroska és Vendi- és jéghideg őszibaracklevessel hűsítheted felhevült testedet. Rengeteg a kakukkfű a környéken, húsainkon kívül a tejfölös burgonyafőzelékbe is teszünk, szerintünk így finom.
Várunk a Fészekben :)
Heti menü július 24-30-ig
Hétfő:
- Erőleves tojással
- Sertésszűz, zöldséges rizs
- V: Zöldséges sült rizs
Kedd:
- Zellerkrémleves
- Lecsó kolbásszal, tojással
- V: Lecsó tojással
Szerda:
- sajtkrémleves
- Rakott kelkáposzta
- V: Csőben sült kelkáposzta
Csütörtök:
- Zöldborsóleves
- Dubarry csirkemell, rizs
- V: Csőben sült karfiol
Péntek:
- Palócleves
- V: Tojásos galuska, fejes saláta
Szombat:
- Őszibarack krémleves
- Kakukkfüves, tejfölös burgonyafőzelék fasírtgolyókkal
Vasárnap:
- Húsleves
- Rántott csirke, hasábburgonya
- V: Cézársaláta