Hírek

  • Örömfőzés 2.0 Zsolt, a világot-járt Fészek szakács

    Örömfőzés 2.0 Zsolt, a világot-járt Fészek szakács

    2019. Augusztus 03.
    Örömfőzünk, vagyis csak olyan ételek kerülnek terítékre, melyeket szívvel, ízzel és lélekkel főzünk meg.
    A felfrissült csapat soron következő tagja pedig nem más, mint Zsolt, a világot már keresztbe-kasul meghódított szakács.

    Étlapváltásunk új szemléletmódot is behozott életünkbe és persze konyhánkba. Örömfőzés, mi csak így nevezzük. Mit is takar ez pontosan? Csak olyan ételek kerülnek terítékre, melyeket szívvel, ízzel és lélekkel főzünk meg. De tényleg! Csak azok maradtak, melyeket örömmel készítünk el. Hihetetlen? Pedig való igaz és imádjuk.. még akkor is, ha olyan örök kedvenceknek is menniük kellett, mint például a palacsinta.
    A csapat ezáltal új erőre kapott, felfrissült, ezért nem is maradhat el tagjainak bemutatása. Hát vágjunk is bele.
    „Hihetetlen, milyen kicsi a világ!” Ez a felkiáltás hangzott el Zsolt szájából, mikor kiderült, hogy Veszprémben egy utcában nőtt fel a Fészek csapat egyik tagjával. A királynék városa után Budapesten dolgozott szakácsként, majd nagy levegőt vett és több ezer km-rel távolabb, a Karib-tengeren találta magát egy hajón, ahol 90 másik szakáccsal és cukrásszal karöltve 2500 utas étkeztetéséről gondoskodott. 

    "Már ideje volt." Idén költözött haza, összesen 22 külföldi munkaév után. Az ott magába szívott tudást most nagy örömünkre a Fészekben kamatoztatja. 14 évig Írországban, a festői Ballykealey kastélyszállóban főzött, de egy olasz konyhán is kipróbálta magát, ahol ugyanolyan friss tésztából készített fogásokat, mint amilyet most a Fészekben tálal. Ez azért különleges, mert  kevés vendéglátóhelyen állnak úgy össze az égi jelek, hogy friss, előző nap készített tésztával álmodhatja meg a szakács a sokféle tapasztalásából összarakott autentikus fogást.

    A Fészekben a jó társaságba és a hely igényes kialakításába szeretett bele. A színek és formák felidézik számára a nyugat-ír tengerparti falvak pubjainak magával ragadó hangulatát. A legtöbb helyen ugyanis ott is felújított épületekben, helyi, friss alapanyagokkal várják a vendégeket, pont, mint a Fészekben. Zsoltról tudni érdemes, hogy egy igazi showman, csak úgy árad belőle az energia, szeret nevetni és nevettetni. A kollégák imádják a poénjait, csak úgy pezseg tőle a konyha. Felváltva hiányolják a szabadnapján: “jaj, de hiányzik Zsolt!”.

    Kedvenc étele az étlapról a Fészek zászlóshajója, a sajttal töltött Zánkai csirkemell, mely lilahagymával, bazsalikommal és koktélparadicsommal egy magyaros jellegű, de mégis könnyedebb, már-már mediterránnak ható fogás. Legkedvesebb mentes étele pedig a gyümölcsleves, mely tisztán csak gyümölcsöket tartalmaz, fűszernövényekkel csak egy fuvallatnyival megérintve, habarás és keményítő nélkül készítve. 

    Felsőörsön él és bakancslistás vágya, hogy egyszer még senior szörfbajnok legyen. Bár eddig a 12 ° C-os ír víz igazán próbára tette tűrőképességét, talán most a Balaton kevésbé zord hullámain sikerül nem hétköznapi vágyát beteljesíteni. Mi tiszta szívből drukkolunk neki! :)

Ugrás az oldal tetejére