Hírek

  • Álom. Ébredés. Fészek. Reggel. Reggelire fel!

    Álom. Ébredés. Fészek. Reggel. Reggelire fel!

    2018. Október 24.
    Álmaid reggelije egy minden tekintetben hosszú barátsággal kezdődött. 300 km a táv ugyanis Szarvas és Zánka között, ami a Fészek reggeli nélkülözhetetlen táp tartozékát, a Bandi féle kolbászt hozza tányérodra.

    2016 nyarán két szarvasi szakács - Karcsi és Bandi - lehelt életet a bő 10 éve lakatlan - egykori Rétes étterem - a mai Fészek konyhájába. Bár ekkor még kolbásztöltés helyett serpenyő zsonglőrködéssel juttattak minket az ízek mennyországába, mára a pont jól fűszerezett kolbásszal színesítik reggeleinket.

    A házi kolbászon túl kapolcsi füstölt sonka, a házigazda alig édesített, vagy teljesen cukormentes lekvárjai, helyben készített májas, körözött és padlizsánkrém csinosíthatja az épp kisült omlósan ropogós péksütemény arzenálunkat, mely kifli, magos zsemle, vagy épp croissant formájában sorakozik bendőkitöltésre várva.

    A kávét valaki vagy szereti, vagy nem, köztes halmaz biztosan nem létezik, vagy ha mégis, bátran cáfoljatok meg. Előbbiek nagy örömére egy olyan olasz kávéból készülnek a meleg ital különlegességeink, melyet hosszú kóstolófolyamat során választottunk ki. A tejjel lágyítani szerető kávésokat pedig egy biztonságos, de természetes tejjel vesszük le a lábukról.

    Ennyi csábító íz és illat után - bízva abban, hogy nyelved alatt már érzed a bizsergést - mit hagytunk a végére? A reggelik királynőjét: a rántottát, mely egy szó, mint száz, mennyei! Ez az elsőre talán túlzónak tűnő jelző jut eszünkbe az aranysárga tojásételbe harapva. Elköltése után már jól megérdemeltnek hat a korábbi dicsőítés, melynek titka jórészt az alapanyagban rejlik. Szabadon kapirgáló tyúkok tojásából készítve a különbség leírhatatlan.

    Svédasztalos reggelinket 2500 Ft/fő áron ajánljuk figyelmetekbe.

    Ha még több részletre vagy kíváncsi, hívj minket bátran! 06303219429

    Üdv:
    A Fészek csapat

Ugrás az oldal tetejére