Hírek

  • Húsvéti sonkás brunch és epres rétes a Fészekben

    Húsvéti sonkás brunch és epres rétes a Fészekben

    2017. Április 13.
    Megvan az az érzés, amikor az étteremben reggeli már nincs, ebédet pedig még nem szolgálnak fel? Na, erre találták ki a brunchot. Kevesebb jó alkalom kínálkozik egy jó kis bruncholásra, mint a húsvét. Ehhez nincs is másra szükségünk, mint egy jó kis háztáji sonkára, házi tojásra és néhány további jó falatra.

    Itt az április, meg a hozzá tartozó hétvégék, szóval nyit a Fészek is Zánkán. Ahogy pár napja már beszámoltunk róla, innentől kezdve minden áprilisi hétvégén nyitva leszünk és különböző helyi finomságokkal várunk titeket. 

    Az első hétvége rögtön húsvét, szóval fókuszban a sonka - esetünkben pedig egy sonkás brunch. A brunch az az angolszász szokás, ami egyre inkább elterjed a kontinenesen is: arról az étkezésről van szó, ami a reggeli utáni és az ebéd előtti gasztronómiai űrt hivatott betölteni. Magát a szót is ennek megfelelően találták ki: az angol breakfast (reggeli) és a lunch (ebéd) kifejezésekből képezték.

    Ha ki szeretndé próbálni a bruncholást, akkor mindneképpen nálunk a helyed, mert igazi zánkai füstölt sonkából és háztáji tojásból készül a brunch. Hozzá kóstolhatsz a legfinomabb Hilltop borokból egy fröccsöt, vagy igény esetén forralt bort is, fojtásnak pedig a képen is látható tejszínhabos epres rétest tudjuk ajánlani. 

    Így ezen a hétvégén ezek közül válogathatsz:

    • Húsvéti brunch (házi füstölésű paraszt sonka, főtt tojással, reszelt tormával, újhagymával, zsenge piros retekkel és húsvéti kaláccsal) - 1850 Ft
    • Medvehagyma leves - 900 Ft
    • Szabadon tartott tyúk húsából készült leves - 900 Ft
    • Taliándörögdi bárányból készült zsályás-mentás báránysült spárgával és medvehagymás újburgonyával - 2900 Ft
    • Tanyasi csirke húsából készült csirkepaprikás tojásos nokedlivel és fejes salátával - 2600 Ft
    • Karaj retekkel és újhagymákkal - 2400 Ft
    • Rántott borda karikaburgonyával - 2400 Ft
    • Sült spárga buggyantott szomódi biotojással, rúzzsal érő vászolyi kézműves sajttal - 2500 Ft
    • Tejszínhabos epres rétes - 900 Ft

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Fészek -Étel és Hotel-
    Zánka, Balaton

    Ízzel, lélekkel

Ugrás az oldal tetejére